Trouble with octo

I have been trying to setup octo and running into an issue where two participants can talk and see each other just fine. When a third participant joins one of the participant cannot hear or see the other one while the second and third one can hear and see each other. Below is the error I see in the jicofo log, not sure if thats what is causing this behavior:

Jicofo 2019-12-07 00:18:04.049 SEVERE: [46] org.jitsi.xmpp.extensions.colibri.ColibriBuilder.log() Bundle requested, but no endpointId provided.

I have two jicofo/meet/prosody servers setup behind two different domains. I have two video bridge with one tied to each of the jicofo/prosody servers.

Below is the sip property file for vb-1:

org.jitsi.videobridge.octo.BIND_ADDRESS=x.x.x.x.

org.jitsi.videobridge.octo.PUBLIC_ADDRESS=x.x.x.x.

org.jitsi.videobridge.octo.BIND_PORT=4096

org.jitsi.videobridge.REGION=region1

org.jitsi.videobridge.ENABLE_STATISTICS=true

org.jitsi.videobridge.STATISTICS_TRANSPORT=muc

org.jitsi.videobridge.STATISTICS_INTERVAL=5000

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard1.HOSTNAME=domain1

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard1.DOMAIN=auth.domain1

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard1.USERNAME=jibri

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard1.PASSWORD=xxx

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard1.MUC_JIDS=JvbBrewery@internal.auth.domain1

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard1.MUC_NICKNAME=jvb1

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard1.DISABLE_CERTIFICATE_VERIFICATION=true

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard2.HOSTNAME=domain2

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard2.DOMAIN=auth.domain2

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard2.USERNAME=jibri

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard2.PASSWORD=xxxx

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard2.MUC_JIDS=JvbBrewery@internal.auth.domain2

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard2.MUC_NICKNAME=jvb1

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard2.DISABLE_CERTIFICATE_VERIFICATION=true

video bridge 2 sip comm prop:

#org.jitsi.videobridge.AUTHORIZED_SOURCE_REGEXP=focus@auth.meet3.ehrpros/.*

#org.jitsi.videobridge.ENABLE_STATISTICS=true

#org.jitsi.videobridge.STATISTICS_TRANSPORT=pubsub

#org.jitsi.videobridge.PUBSUB_SERVICE=meet3.ehrpros

#org.jitsi.videobridge.PUBSUB_NODE=sharedStatsNode

org.jitsi.videobridge.octo.BIND_ADDRESS=x.x.x.

org.jitsi.videobridge.octo.PUBLIC_ADDRESS=x,x,x,

org.jitsi.videobridge.octo.BIND_PORT=4096

org.jitsi.videobridge.REGION=region2

org.jitsi.videobridge.ENABLE_STATISTICS=true

org.jitsi.videobridge.STATISTICS_TRANSPORT=muc

org.jitsi.videobridge.STATISTICS_INTERVAL=5000

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard1.HOSTNAME=domain1

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard1.DOMAIN=auth.domain1

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard1.USERNAME=jibri

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard1.PASSWORD=xxxx

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard1.MUC_JIDS=JvbBrewery@internal.auth.domain1

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard1.MUC_NICKNAME=jvb2

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard1.DISABLE_CERTIFICATE_VERIFICATION=true

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard2.HOSTNAME=domain2

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard2.DOMAIN=auth.domain2

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard2.USERNAME=jibri

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard2.PASSWORD=jibriauthpass

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard2.MUC_JIDS=JvbBrewery@internal.auth.domain2

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard2.MUC_NICKNAME=jvb2

org.jitsi.videobridge.xmpp.user.shard2.DISABLE_CERTIFICATE_VERIFICATION=true

Any help here ?:slight_smile:

Hi,

The first step in troubleshooting would be to verify that the system works with a single bridge. The second step is to see if jicofo detects the presence of both bridges. Look for something like this in its logs:
Added videobridge: jvbbrewery@internal.auth.domain1/jvb1

Boris

I see both videobridge getting added. With a single videobridge when four participants join the fourth one is unable to see or hear the other three and see an error: “jitster is having connectivity issue”. However the three people are able to see the fourth person.

this is the only error in jicofo logs:
Jicofo 2019-12-13 02:09:22.278 SEVERE: [77] org.jitsi.xmpp.extensions.colibri.ColibriBuilder.log() Bundle requested, but no endpointId provided.

need help!