[jitsi-users] Trying to understand what appears to be a bug


#1

Hello Everyone,

I'm running the latest version of Jitsi and it seems there is a bug
that's been around for a while surfacing. Here are the details:

Sometimes, when Jitsi is loading, it takes a little while to load and
configure everything for some reason and, sometimes, the splash screen
doesn't show while this is happening. Naturally, after a reasonable
amount of time, I click the icon again thinking perhaps I didn't click
it the first time. When this happens, Jitsi completely dumps the
contact and account list. The program loads as though it were the
first time it is being run and requests that you configure your accounts.

The files that hold your contact list and/or account information re
still there and you can open them up and read them. They do not appear
to be corrupt at all. Jitsi just seems to lose track of them for some
reason. Closing Jitsi and reloading it does not fix the issue nor does
rebooting the system completely. I've observed this issue on both
Windows (7, 8.1) and Linux (Ubuntu, Debian, Fedora).

Does anyone have a clue as to what might be going on? I'm 'thinking'
it might be some sort of file locking problem but I'd like input from
other users who've experienced this and maybe some devs?

Thanks,
Anthony

- --
OpenPGP: 4096/C5CEE687DDC2D12B906356EA028ADF7453B04B15
More Key Info: http://www.cajuntechie.org/p/my-pgp-key.html


#2

i can confirm that!

(btw, for the future: for the mail title, choose a short text
describing the actual problem)

ยทยทยท

2016-05-07 5:19 GMT+02:00, Anthony Papillion <anthony@cajuntechie.org>:

-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA512

Hello Everyone,

I'm running the latest version of Jitsi and it seems there is a bug
that's been around for a while surfacing. Here are the details:

Sometimes, when Jitsi is loading, it takes a little while to load and
configure everything for some reason and, sometimes, the splash screen
doesn't show while this is happening. Naturally, after a reasonable
amount of time, I click the icon again thinking perhaps I didn't click
it the first time. When this happens, Jitsi completely dumps the
contact and account list. The program loads as though it were the
first time it is being run and requests that you configure your accounts.

The files that hold your contact list and/or account information re
still there and you can open them up and read them. They do not appear
to be corrupt at all. Jitsi just seems to lose track of them for some
reason. Closing Jitsi and reloading it does not fix the issue nor does
rebooting the system completely. I've observed this issue on both
Windows (7, 8.1) and Linux (Ubuntu, Debian, Fedora).

Does anyone have a clue as to what might be going on? I'm 'thinking'
it might be some sort of file locking problem but I'd like input from
other users who've experienced this and maybe some devs?

Thanks,
Anthony

- --
OpenPGP: 4096/C5CEE687DDC2D12B906356EA028ADF7453B04B15
More Key Info: http://www.cajuntechie.org/p/my-pgp-key.html

-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
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=45WR
-----END PGP SIGNATURE-----

_______________________________________________
users mailing list
users@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/users