[jitsi-users] Call - sound loss while processing


#1

Good afternoon to all,

I'll would like to congratulate the developers for this amazing program
improving our way of communicating.

I'm using the last stable version, and made some general configurations
accordingly with my needs in a corporate environment.

Meanwhile, some users started to complaing about sound loss during a call,
when processing at same time excel files (inserting/removing filters).

I've made some changes, like updating versions (Jitsi and Java), increasing
priority of jitsi.exe process...but without complete success.

Can you please give me a hand?

Many thanks.
Regards,
Daniel


#2

I'll would like to congratulate the developers for this amazing program
improving our way of communicating.

Thanks for your kind words!

I'm using the last stable version, and made some general configurations
accordingly with my needs in a corporate environment.

Meanwhile, some users started to complaing about sound loss during a call,
when processing at same time excel files (inserting/removing filters).

I've made some changes, like updating versions (Jitsi and Java), increasing
priority of jitsi.exe process...but without complete success.

Can you please give me a hand?

I've never experienced this, even with rather old computers (by today's standards). The best I can suggest is that your users don't do performance intensive stuff while being on the phone.

Many thanks.
Regards,
Daniel

Ingo


#3

I'll would like to congratulate the developers for this amazing program
improving our way of communicating.

Thanks for your kind words!

I'm using the last stable version, and made some general configurations
accordingly with my needs in a corporate environment.

Meanwhile, some users started to complaing about sound loss during a call,
when processing at same time excel files (inserting/removing filters).

I've made some changes, like updating versions (Jitsi and Java), increasing
priority of jitsi.exe process...but without complete success.

Can you please give me a hand?

I've never experienced this, even with rather old computers (by today's standards). The best I can suggest is that your users don't do performance intensive stuff while being on the phone.

Just from an administrators point of view: Did you try the following?

1. Watch CPU/memory while this happens.
2. Try to stress the CPU during a phone call (some kind of benchmark or superpi calculation) and see if the sound is lost then too.
3. Try another program for music playback or recording and see if sound is lost there as well during excel filter operations.

These tests should help finding out if it is specific to Jitsi or the system.

Many thanks.
Regards,
Daniel

Ingo

Peter

ยทยทยท

Am 2017-02-28 um 16:40 schrieb Ingo Bauersachs: