[jitsi-dev] Problem with video thumbnail


#1

Hello,

I finally managed to make jitsi works (maybe a commit fixed the "invite somebody" problem I had last week.
Now, the problem I meet is with the video thumbnail.
When I reach the web page, I can see the large video of my webcam, but the video thumbnail appears for less than 1 second and then, the thumbnail turns black.

Which versions of jicofo / videobridge / jitsi-meet are known to work well ?

Best regards,

YC


#2

Hi,

···

On Tue, Jun 9, 2015 at 9:06 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

Hello,

I finally managed to make jitsi works (maybe a commit fixed the "invite somebody" problem I had last week.
Now, the problem I meet is with the video thumbnail.
When I reach the web page, I can see the large video of my webcam, but the video thumbnail appears for less than 1 second and then, the thumbnail turns black.

This is by design. The video currently displayed on the whole screen
area has black thumbnail. Have you tried to do a conference with 2
Chrome tabs and see if it works ?

Regards,
Pawel


#3

Thanks for the answer.
With 2 tabs, the result is the same: the 2 thumbnails are black.
If I invited somebody to the conference, we can't see videos of the others and thumbnails are all blacks.

----- Mail original -----

···

De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 09:15:30
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

Hi,

On Tue, Jun 9, 2015 at 9:06 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

Hello,

I finally managed to make jitsi works (maybe a commit fixed the "invite somebody" problem I had last week.
Now, the problem I meet is with the video thumbnail.
When I reach the web page, I can see the large video of my webcam, but the video thumbnail appears for less than 1 second and then, the thumbnail turns black.

This is by design. The video currently displayed on the whole screen
area has black thumbnail. Have you tried to do a conference with 2
Chrome tabs and see if it works ?

Regards,
Pawel

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev


#4

What do you see in JS console(ctrl+shift+j) ?

···

On Tue, Jun 9, 2015 at 9:25 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

Thanks for the answer.
With 2 tabs, the result is the same: the 2 thumbnails are black.
If I invited somebody to the conference, we can't see videos of the others and thumbnails are all blacks.

----- Mail original -----
De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 09:15:30
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

Hi,

On Tue, Jun 9, 2015 at 9:06 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

Hello,

I finally managed to make jitsi works (maybe a commit fixed the "invite somebody" problem I had last week.
Now, the problem I meet is with the video thumbnail.
When I reach the web page, I can see the large video of my webcam, but the video thumbnail appears for less than 1 second and then, the thumbnail turns black.

This is by design. The video currently displayed on the whole screen
area has black thumbnail. Have you tried to do a conference with 2
Chrome tabs and see if it works ?

Regards,
Pawel

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev


#5

Here is the content of the js console:

Synchronous XMLHttpRequest on the main thread is deprecated because of its detrimental effects to the end user's experience. For more help, check http://xhr.spec.whatwg.org/.
app.bundle.js?v=82:2273 init
app.bundle.js?v=82:1575 This appears to be Chrome
app.bundle.js?v=82:17925 Strophe status changed to CONNECTING null
app.bundle.js?v=82:10293 Using Chrome extension for desktop sharing
app.bundle.js?v=82:10356 Chrome versionmozilla/5.0 (windows nt 6.1; wow64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/43.0.2357.81 safari/537.36 43
app.bundle.js?v=82:10204 Extension not installed?: Object
app.bundle.js?v=82:10378 Chrome extension installed: false updateRequired: false
app.bundle.js?v=82:1662 onUserMediaSuccess
app.bundle.js?v=82:1789 got MediaStream 1 1
app.bundle.js?v=82:1580 'webkitURL' is deprecated. Please use 'URL' instead.
app.bundle.js?v=82:8096 hover in blob:https%3A//192.168.1.72/642dd0ac-1110-4ce0-8e3e-8f840dc55a5d null
app.bundle.js?v=82:17925 Strophe status changed to CONNECTED null
app.bundle.js?v=82:17932 My Jabber ID: 46291871-dbf3-43f0-870c-82d93991a468@192.168.1.72/5a6ae54b-6559-472b-b5a3-aabc150ec722
app.bundle.js?v=82:16094 Focus jid set to: undefined
app.bundle.js?v=82:16120 Session ID: null machine UID: 9a55a82ed12fe748e6a7bb66ff4ebf4d
app.bundle.js?v=82:16094 Focus jid set to: focus@auth.192.168.1.72
app.bundle.js?v=82:16206 Authentication enabled: false
app.bundle.js?v=82:16213 External authentication enabled: false
app.bundle.js?v=82:16233 Sip gateway enabled: false
app.bundle.js?v=82:16622 Joined MUC as ycollet@conference.192.168.1.72/46291871
app.bundle.js?v=82:2383 My role changed, new role: moderator
app.bundle.js?v=82:8096 hover in blob:https%3A//192.168.1.72/642dd0ac-1110-4ce0-8e3e-8f840dc55a5d 46291871
app.bundle.js?v=82:897 selected endpoint changed: 46291871
app.bundle.js?v=82:16962 Subject is changed to
app.bundle.js?v=82:8952 UI enable dominant speaker test (<span data-i18n="me">moi</span>) 46291871 true

----- Mail original -----

···

De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 09:29:06
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

What do you see in JS console(ctrl+shift+j) ?

On Tue, Jun 9, 2015 at 9:25 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

Thanks for the answer.
With 2 tabs, the result is the same: the 2 thumbnails are black.
If I invited somebody to the conference, we can't see videos of the others and thumbnails are all blacks.

----- Mail original -----
De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 09:15:30
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

Hi,

On Tue, Jun 9, 2015 at 9:06 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

Hello,

I finally managed to make jitsi works (maybe a commit fixed the "invite somebody" problem I had last week.
Now, the problem I meet is with the video thumbnail.
When I reach the web page, I can see the large video of my webcam, but the video thumbnail appears for less than 1 second and then, the thumbnail turns black.

This is by design. The video currently displayed on the whole screen
area has black thumbnail. Have you tried to do a conference with 2
Chrome tabs and see if it works ?

Regards,
Pawel

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev


#6

When I click on the thumbnail, I've got these new messages:

pinned endpoint changed: 46291871
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: undefined
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: 46291871
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: undefined
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: 46291871
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: undefined
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: 46291871

----- Mail original -----

···

De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 09:29:06
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

What do you see in JS console(ctrl+shift+j) ?

On Tue, Jun 9, 2015 at 9:25 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

Thanks for the answer.
With 2 tabs, the result is the same: the 2 thumbnails are black.
If I invited somebody to the conference, we can't see videos of the others and thumbnails are all blacks.

----- Mail original -----
De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 09:15:30
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

Hi,

On Tue, Jun 9, 2015 at 9:06 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

Hello,

I finally managed to make jitsi works (maybe a commit fixed the "invite somebody" problem I had last week.
Now, the problem I meet is with the video thumbnail.
When I reach the web page, I can see the large video of my webcam, but the video thumbnail appears for less than 1 second and then, the thumbnail turns black.

This is by design. The video currently displayed on the whole screen
area has black thumbnail. Have you tried to do a conference with 2
Chrome tabs and see if it works ?

Regards,
Pawel

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev


#7

It looks like Jicofo is not creating the conference.

What do you see in /var/log/jitsi/jicofo.log after that ?
Does it work with different room name ?

···

On Tue, Jun 9, 2015 at 10:21 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

When I click on the thumbnail, I've got these new messages:

pinned endpoint changed: 46291871
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: undefined
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: 46291871
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: undefined
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: 46291871
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: undefined
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: 46291871

----- Mail original -----
De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 09:29:06
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

What do you see in JS console(ctrl+shift+j) ?

On Tue, Jun 9, 2015 at 9:25 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

Thanks for the answer.
With 2 tabs, the result is the same: the 2 thumbnails are black.
If I invited somebody to the conference, we can't see videos of the others and thumbnails are all blacks.

----- Mail original -----
De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 09:15:30
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

Hi,

On Tue, Jun 9, 2015 at 9:06 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

Hello,

I finally managed to make jitsi works (maybe a commit fixed the "invite somebody" problem I had last week.
Now, the problem I meet is with the video thumbnail.
When I reach the web page, I can see the large video of my webcam, but the video thumbnail appears for less than 1 second and then, the thumbnail turns black.

This is by design. The video currently displayed on the whole screen
area has black thumbnail. Have you tried to do a conference with 2
Chrome tabs and see if it works ?

Regards,
Pawel

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev


#8

If I change the room name, the problem is the same.

I attached the jicofo.log.

----- Mail original -----

jicofo.log (15 KB)

···

De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 10:36:25
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

It looks like Jicofo is not creating the conference.

What do you see in /var/log/jitsi/jicofo.log after that ?
Does it work with different room name ?

On Tue, Jun 9, 2015 at 10:21 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

When I click on the thumbnail, I've got these new messages:

pinned endpoint changed: 46291871
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: undefined
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: 46291871
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: undefined
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: 46291871
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: undefined
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: 46291871

----- Mail original -----
De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 09:29:06
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

What do you see in JS console(ctrl+shift+j) ?

On Tue, Jun 9, 2015 at 9:25 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

Thanks for the answer.
With 2 tabs, the result is the same: the 2 thumbnails are black.
If I invited somebody to the conference, we can't see videos of the others and thumbnails are all blacks.

----- Mail original -----
De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 09:15:30
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

Hi,

On Tue, Jun 9, 2015 at 9:06 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

Hello,

I finally managed to make jitsi works (maybe a commit fixed the "invite somebody" problem I had last week.
Now, the problem I meet is with the video thumbnail.
When I reach the web page, I can see the large video of my webcam, but the video thumbnail appears for less than 1 second and then, the thumbnail turns black.

This is by design. The video currently displayed on the whole screen
area has black thumbnail. Have you tried to do a conference with 2
Chrome tabs and see if it works ?

Regards,
Pawel

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev


#9

2015-05-09 10:53:25.871 GRAVE: [20]
org.jivesoftware.smack.PacketReader.notifyConnectionError() Closes the
connection temporary
stream:error (text)
at org.jivesoftware.smack.PacketReader.parsePackets(PacketReader.java:264)
at org.jivesoftware.smack.PacketReader.access$000(PacketReader.java:45)
at org.jivesoftware.smack.PacketReader$1.run(PacketReader.java:74)
2015-05-09 10:53:45.755 GRAVE: [17]
org.jitsi.jicofo.util.RegisterThread.run().42
net.java.sip.communicator.service.protocol.OperationFailedException:
Failed to connect
net.java.sip.communicator.service.protocol.OperationFailedException:
Failed to connect
at org.jitsi.impl.protocol.xmpp.XmppProtocolProvider.register(XmppProtocolProvider.java:171)
at org.jitsi.jicofo.util.RegisterThread.run(RegisterThread.java:38)
Caused by: No response from the server.:
at org.jivesoftware.smack.NonSASLAuthentication.authenticate(NonSASLAuthentication.java:73)
at org.jivesoftware.smack.XMPPConnection.login(XMPPConnection.java:217)
at org.jitsi.impl.protocol.xmpp.XmppProtocolProvider.register(XmppProtocolProvider.java:166)
... 1 more

The error above means that Jicofo can't create user connection to XMPP
server. There are two connection established by Jicofo:
1) one for focus component - this one seems to work
2) second for focus user which join XMPP MUC rooms to moderate - this one fails

From the logs it seems that you use IP address(192.168.1.72) instead

of XMPP domain.

https://github.com/jitsi/jicofo#run-arguments-descripton

--host=192.168.1.72
--domain={your main XMPP domain}
--user_domain={domain with authentication enabled for Jicofo user connection}

You can configure those arguments in /etc/jitsi/jicofo. Also have a
look at Jicofo run script /etc/init.d/jicofo

···

On Tue, Jun 9, 2015 at 10:52 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

If I change the room name, the problem is the same.

I attached the jicofo.log.

----- Mail original -----
De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 10:36:25
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

It looks like Jicofo is not creating the conference.

What do you see in /var/log/jitsi/jicofo.log after that ?
Does it work with different room name ?

On Tue, Jun 9, 2015 at 10:21 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

When I click on the thumbnail, I've got these new messages:

pinned endpoint changed: 46291871
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: undefined
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: 46291871
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: undefined
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: 46291871
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: undefined
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: 46291871

----- Mail original -----
De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 09:29:06
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

What do you see in JS console(ctrl+shift+j) ?

On Tue, Jun 9, 2015 at 9:25 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

Thanks for the answer.
With 2 tabs, the result is the same: the 2 thumbnails are black.
If I invited somebody to the conference, we can't see videos of the others and thumbnails are all blacks.

----- Mail original -----
De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 09:15:30
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

Hi,

On Tue, Jun 9, 2015 at 9:06 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

Hello,

I finally managed to make jitsi works (maybe a commit fixed the "invite somebody" problem I had last week.
Now, the problem I meet is with the video thumbnail.
When I reach the web page, I can see the large video of my webcam, but the video thumbnail appears for less than 1 second and then, the thumbnail turns black.

This is by design. The video currently displayed on the whole screen
area has black thumbnail. Have you tried to do a conference with 2
Chrome tabs and see if it works ?

Regards,
Pawel

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev


#10

OK, thanks for these informations.
I will try to have look at this tomorrow.

YC

···

Le 09/06/2015 20:40, Paweł Domas a écrit :

2015-05-09 10:53:25.871 GRAVE: [20]
org.jivesoftware.smack.PacketReader.notifyConnectionError() Closes the
connection temporary
stream:error (text)
at org.jivesoftware.smack.PacketReader.parsePackets(PacketReader.java:264)
at org.jivesoftware.smack.PacketReader.access$000(PacketReader.java:45)
at org.jivesoftware.smack.PacketReader$1.run(PacketReader.java:74)
2015-05-09 10:53:45.755 GRAVE: [17]
org.jitsi.jicofo.util.RegisterThread.run().42
net.java.sip.communicator.service.protocol.OperationFailedException:
Failed to connect
net.java.sip.communicator.service.protocol.OperationFailedException:
Failed to connect
at org.jitsi.impl.protocol.xmpp.XmppProtocolProvider.register(XmppProtocolProvider.java:171)
at org.jitsi.jicofo.util.RegisterThread.run(RegisterThread.java:38)
Caused by: No response from the server.:
at org.jivesoftware.smack.NonSASLAuthentication.authenticate(NonSASLAuthentication.java:73)
at org.jivesoftware.smack.XMPPConnection.login(XMPPConnection.java:217)
at org.jitsi.impl.protocol.xmpp.XmppProtocolProvider.register(XmppProtocolProvider.java:166)
... 1 more

The error above means that Jicofo can't create user connection to XMPP
server. There are two connection established by Jicofo:
1) one for focus component - this one seems to work
2) second for focus user which join XMPP MUC rooms to moderate - this one fails

From the logs it seems that you use IP address(192.168.1.72) instead
of XMPP domain.

https://github.com/jitsi/jicofo#run-arguments-descripton

--host=192.168.1.72
--domain={your main XMPP domain}
--user_domain={domain with authentication enabled for Jicofo user connection}

You can configure those arguments in /etc/jitsi/jicofo. Also have a
look at Jicofo run script /etc/init.d/jicofo

On Tue, Jun 9, 2015 at 10:52 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

If I change the room name, the problem is the same.

I attached the jicofo.log.

----- Mail original -----
De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 10:36:25
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

It looks like Jicofo is not creating the conference.

What do you see in /var/log/jitsi/jicofo.log after that ?
Does it work with different room name ?

On Tue, Jun 9, 2015 at 10:21 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

When I click on the thumbnail, I've got these new messages:

pinned endpoint changed: 46291871
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: undefined
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: 46291871
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: undefined
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: 46291871
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: undefined
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: 46291871

----- Mail original -----
De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 09:29:06
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

What do you see in JS console(ctrl+shift+j) ?

On Tue, Jun 9, 2015 at 9:25 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

Thanks for the answer.
With 2 tabs, the result is the same: the 2 thumbnails are black.
If I invited somebody to the conference, we can't see videos of the others and thumbnails are all blacks.

----- Mail original -----
De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 09:15:30
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

Hi,

On Tue, Jun 9, 2015 at 9:06 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

Hello,

I finally managed to make jitsi works (maybe a commit fixed the "invite somebody" problem I had last week.
Now, the problem I meet is with the video thumbnail.
When I reach the web page, I can see the large video of my webcam, but the video thumbnail appears for less than 1 second and then, the thumbnail turns black.

This is by design. The video currently displayed on the whole screen
area has black thumbnail. Have you tried to do a conference with 2
Chrome tabs and see if it works ?

Regards,
Pawel

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev


#11

Hello,

Thanks again for th hint. I missed a part in the prosody conf:

VirtualHost "auth.192.168.1.72"
    authentication = "internal_plain"

Once this has been added, everything worked fine.
Now, I am stuck with desktop sharing. I will experiment a little bit with desktop sharing before sending a message.

Best regards,

YC

----- Mail original -----

···

De: "Yann Collette" <ycollette.nospam@free.fr>
À: dev@jitsi.org
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 22:20:29
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

OK, thanks for these informations.
I will try to have look at this tomorrow.

YC

Le 09/06/2015 20:40, Paweł Domas a écrit :

2015-05-09 10:53:25.871 GRAVE: [20]
org.jivesoftware.smack.PacketReader.notifyConnectionError() Closes the
connection temporary
stream:error (text)
at org.jivesoftware.smack.PacketReader.parsePackets(PacketReader.java:264)
at org.jivesoftware.smack.PacketReader.access$000(PacketReader.java:45)
at org.jivesoftware.smack.PacketReader$1.run(PacketReader.java:74)
2015-05-09 10:53:45.755 GRAVE: [17]
org.jitsi.jicofo.util.RegisterThread.run().42
net.java.sip.communicator.service.protocol.OperationFailedException:
Failed to connect
net.java.sip.communicator.service.protocol.OperationFailedException:
Failed to connect
at org.jitsi.impl.protocol.xmpp.XmppProtocolProvider.register(XmppProtocolProvider.java:171)
at org.jitsi.jicofo.util.RegisterThread.run(RegisterThread.java:38)
Caused by: No response from the server.:
at org.jivesoftware.smack.NonSASLAuthentication.authenticate(NonSASLAuthentication.java:73)
at org.jivesoftware.smack.XMPPConnection.login(XMPPConnection.java:217)
at org.jitsi.impl.protocol.xmpp.XmppProtocolProvider.register(XmppProtocolProvider.java:166)
... 1 more

The error above means that Jicofo can't create user connection to XMPP
server. There are two connection established by Jicofo:
1) one for focus component - this one seems to work
2) second for focus user which join XMPP MUC rooms to moderate - this one fails

From the logs it seems that you use IP address(192.168.1.72) instead
of XMPP domain.

https://github.com/jitsi/jicofo#run-arguments-descripton

--host=192.168.1.72
--domain={your main XMPP domain}
--user_domain={domain with authentication enabled for Jicofo user connection}

You can configure those arguments in /etc/jitsi/jicofo. Also have a
look at Jicofo run script /etc/init.d/jicofo

On Tue, Jun 9, 2015 at 10:52 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

If I change the room name, the problem is the same.

I attached the jicofo.log.

----- Mail original -----
De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 10:36:25
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

It looks like Jicofo is not creating the conference.

What do you see in /var/log/jitsi/jicofo.log after that ?
Does it work with different room name ?

On Tue, Jun 9, 2015 at 10:21 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

When I click on the thumbnail, I've got these new messages:

pinned endpoint changed: 46291871
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: undefined
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: 46291871
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: undefined
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: 46291871
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: undefined
app.bundle.js?v=82:920 pinned endpoint changed: 46291871

----- Mail original -----
De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 09:29:06
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

What do you see in JS console(ctrl+shift+j) ?

On Tue, Jun 9, 2015 at 9:25 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

Thanks for the answer.
With 2 tabs, the result is the same: the 2 thumbnails are black.
If I invited somebody to the conference, we can't see videos of the others and thumbnails are all blacks.

----- Mail original -----
De: "Paweł Domas" <pawel.domas@jitsi.org>
À: "Jitsi Developers" <dev@jitsi.org>
Envoyé: Mardi 9 Juin 2015 09:15:30
Objet: Re: [jitsi-dev] Problem with video thumbnail

Hi,

On Tue, Jun 9, 2015 at 9:06 AM, <ycollette.nospam@free.fr> wrote:

Hello,

I finally managed to make jitsi works (maybe a commit fixed the "invite somebody" problem I had last week.
Now, the problem I meet is with the video thumbnail.
When I reach the web page, I can see the large video of my webcam, but the video thumbnail appears for less than 1 second and then, the thumbnail turns black.

This is by design. The video currently displayed on the whole screen
area has black thumbnail. Have you tried to do a conference with 2
Chrome tabs and see if it works ?

Regards,
Pawel

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev

_______________________________________________
dev mailing list
dev@jitsi.org
Unsubscribe instructions and other list options:
http://lists.jitsi.org/mailman/listinfo/dev