Issue in setting up development environment

Iam getting this error upon running make command
$ make
NODE_OPTIONS=–max-old-space-size=8192
./node_modules/.bin/webpack
[BABEL] Note: The code generator has deoptimised the styling of C:\Users\mohit\Desktop\JItsi\jitsi-meet\node_modules@vladmandic\human\dist\human.esm.js as it exceeds the max of 500KB.
[BABEL] Note: The code generator has deoptimised the styling of C:\Users\mohit\Desktop\JItsi\jitsi-meet\node_modules\lodash\lodash.js as it exceeds the max of 500KB.
[BABEL] Note: The code generator has deoptimised the styling of C:\Users\mohit\Desktop\JItsi\jitsi-meet\node_modules\lodash\lodash.js as it exceeds the max of 500KB.
[BABEL] Note: The code generator has deoptimised the styling of C:\Users\mohit\Desktop\JItsi\jitsi-meet\node_modules\lodash\lodash.js as it exceeds the max of 500KB.
[BABEL] Note: The code generator has deoptimised the styling of C:\Users\mohit\Desktop\JItsi\jitsi-meet\node_modules@jitsi\excalidraw\dist\excalidraw.production.min.js as it exceeds the max of 500KB.
make: *** [Makefile:25: compile] Error 127

What is the available RAM you have, where you run the command?

My laptop has 12 GB Ram and i think more than 4 gb Ram will be free

I’m also getting this error after make dev command

Node and npm version?

1 Like

node and npm v

Did nom install finished successfully?

yes npm install successfully

Is this windows?

Yes I am working on windows 11

I suspect it is something around that, as someone was reporting that it runs on windows but does not work detecting file changes… Sorry.
Although the error is strange

Why did you need to do the export before that? That is already in the file.

What if you close the terminal and try again without that export?

okay I will try without export

I made an another folder and did all steps again and this time without export
but same error is showing

And how can I run this app on my https://localhost:8080/

On Mac or Linux it works without a problem.

It should be possible and on windows may be someone that is running it on windows can help you

It is something around the command starting with . but I’m not familiar with windows and your shell to give advice.

Hi, I think you need to use backslash for those 2:
WEBPACK = ./node_modules/.bin/webpack
WEBPACK_DEV_SERVER = ./node_modules/.bin/webpack serve --mode development

So they should be
WEBPACK = .\node_modules\.bin\webpack
WEBPACK_DEV_SERVER = .\node_modules\.bin\webpack serve --mode development

Please try and let us know.

Can you please explain me what to do in some more details
Do i have to change some path

Can you please explain in details that where i have to make the changes?

In the file Makefile you need to replace slash with backslash on the two lines I mentioned:

Replace:
WEBPACK = ./node_modules/.bin/webpack
WEBPACK_DEV_SERVER = ./node_modules/.bin/webpack serve --mode development

with:
WEBPACK = .\node_modules\.bin\webpack
WEBPACK_DEV_SERVER = .\node_modules\.bin\webpack serve --mode development